File de poveste

  • Posted on: 13 September 2015
  • By: administrator

Aşa cum în noaptea de Înviere lumânările se aprind una de la alta, aşa şi râvna şi bucuria noastră se reaprind de fiecare dată în urma întâlnirii cu Oameni purtători de Lumină- mădulare ale Bisericii biruitoare, din Cer (ne gândim la moaştele sfintilor care ne-au chemat),  sau ale Bisericii luptătoare (vorbim de toţi oaspeţii pe care i-am avut de-a lungul timpului). Lumină curată, din aceea pe care întunericul nu o poate cuprinde. Lumina lui Hristos. Iar întâlnirea cu aceşti Oameni ne trezeşte iar şi iar setea de apa cea vie.

Pentru că uneori vântul suflă puternic în vieţile noastre şi apare pericolul să ni se stingă lumânările amintirilor, "punem" aici - în "hambar", spre împărtăşire, impresii ale întâlnirilor cu oameni vii ai Bisericii şi din pelerinajele pe unde ne-au fost purtaţi paşii. După cuvântul "dăruind, vei dobândi".

Sunt filele poveştii Întâlnirii noastre în Hristos Domnul. Ecouri ale paşilor mergerii noastre spre Viaţa cea adevărată- de care dea Domnul sa ne bucurăm cu toţii, veşnic!                    

                    

Română