Vrei sa fii impreuna-lucrator cu Dumnezeu? Vreme pentru ctitorire

  • Posted on: 28 February 2017
  • By: delia

UPDATE 28 februarie 2017:

Dupa cum va anuntam, Domnul ne-a daruit sansa sa ne cumparam propria biserica.
Multumita dragostei voastre, rugaciunilor si ajutorului financiar oferit, am reusit sa strangem suma necesara achitarii taxelor (catre stat si notar) la cumparare. Insa drumul pana la a putea converti cladirea in biserica si scoala este anevoios, caci, pe langa creditul pe care parohia trebuie sa-l achite in urmatorii zece ani pentru cumpararea propriu-zisa, mai sunt necesare importante lucrari de renovare, reamenajare si securizare a imobilului. Ne-am bucura daca ati putea participa si dumneavoastra la aceasta citorire "domneasca" (caci numai Domnii au mai ctitorit biserica si scoala in istorie :-)  ), ajutand dupa puteri, si transmitand apropiatilor aceasta rugaminte. 

Datele pt virament:

Cont (IBAN): BE03 3631 2661 8584
BIC/SWIFT: BBRUBEBB
Beneficiar: ASBL PORTS

***

(30 decembrie 2016)

De șapte ani, de când Domnul a plămădit dintru noi parohia "Toți Sfinții", trăim împreună Taina Bisericii, care poate preface necunoscuți în frați întru Hristos.

Parohia noastră a început să prindă viață întâi în duh și apoi în trup. Prin întâlniri răzlețe la început, prin mii de spovedanii, în sute de Liturghii și miriade de rugăciuni, Domnul ne-a legat inimile și încet-încet am devenit o familie în Hristos, în care au intrat, de-a lungul anilor, toți cei care s-au simțit înrudiți duhovnicește cu noi, lărgindu-ne astfel inimile și ajutandu-ne să mărim “casa” sufletelor noastre. Chiar dacă uneori ne despart țări și mări, sântem mereu alături. Chiar dacă ne vedem mai rar cu unii dintre voi, rugăciunea unora pentru ceilalți ne apropie tainic și neîncetat inimile.

Parohia noastră trebuie să plece de la biserica din Vedrin- Namur și ne tot căutam biserică de un an și jumătate. De curând, Domnul ne-a ascultat rugăciunile și ne-a făcut o mare bucurie: am găsit o clădire  destul de încăpătoare, într-un sat (Huldenberg) de lângă oraşul Leuven, unde ne-am putea continua rugăciunile şi toate cele ale vieţii parohiei şi ale misiunii ortodoxe în Occident. Parte dintr-o fostă mănăstire catolică, clădirea ne-ar permite așezarea acolo atât a parohiei, cât și a unei şcoli pentru copiii noștri (câțiva frați și surori din parohie au înființat o fundație care a pus temelie unei școli particulare cu pedagogie creștină, școala "Sfântul Siluan", care își propune să fie pentru copiii noștri o alternativă creștină la sistemul școlar oficial).

Dacă vom strânge în următoarele două luni aproximativ 60.000 € (plata taxelor de înregistrare), putem face un credit pentru a cumpăra această clădire, pentru a avea o biserică a noastră. Putem avea un loc pe care-l dorim mai presus de orice loc de tămăduire, loc de sfințire și de mântuire, nouă înșine, precum și tuturor celor din jurul nostru, cum spune dragul nostru părinte Sofronie Saharov.

Ne-am bucura şi v-am fi recunoscători foarte daca ne-aţi ajuta. "Pentru orice lucru este o clipă prielnică și vreme pentru orice îndeletnicire de sub cer", zice Scriptura (Eccl. 3,1); acum, pentru toţi cei care vrem, este vreme să devenim ctitori. 

Dumnezeu lucrează prin oameni, și m-aș bucura să lucreze și de data asta prin tine, fratele nostru, sora noastră, care citești aceste rânduri.

"Pentru a face milostenie, nu avem nevoie de bani, ci de bunăvoinţă", zice Sfantul Ioan Gură de Aur, căci valoarea milosteniei nu depinde de cât dăm, ci de gândul cu care dăm. Vă asigurăm, deci, de întreaga noastră recunoştinţă, făgăduindu-vă pomenirea la rugăciune, oricare v-ar fi darul.

Datele pt virament:

Cont(IBAN): BE03 3631 2661 8584
BIC/SWIFT: BBRUBEBB
Beneficiar: ASBL PORTS

 

Vă rugăm sa adaugaţi şi un mic pomelnic pentru lista de ctitori şi binefăcători.

"Pomenească Domnul toată jertfa ta, dea ţie Domnul după inima ta şi tot sfatul tău să-l plinească. Bucura-ne-vom de mântuirea ta şi întru numele Dumnezeului nostru ne vom mări. Plinească Domnul toate cererile tale. " (psalmul 19)

pr. Ciprian 

Română